Treviño House (Rear)

TrevinoRear

This is a view of the outside of the west wall of the Alamo compound.  The thatched roof structure is the rear of the Treviño house which served as the headquarters of Travis.  In the foreground, there is an acequia that ran parallel to the west wall.  This acequia replaced the one that ran inside the compound.

My recent work has been centered on improving the ground model and workflow.  I reworked the acequias to have a more rustic, ditch-like appearance because I now believe that the dressed stone lining was added later in the 19th century.

To make this scene, the ground was replaced with a relatively small plane with even subdivisions, then shrink-wrapped on the base ground mesh.  The surface was tessellated using a noise texture.  The edge of the acequia was sculpted for a more natural look.  The water shader was improved.  Several types of grass and weeds from the Grass Essentials product were added: a base of short green grass, a pattern of longer brownish grass, longer green grass on the edge of the acequia, a very long yellow/brown grass and finally some nettles.

Some improvements were made to the model of the compound: the poles in the roof  and the bricks in the windows were made more irregular.  Wood lintels were also added.

Photoshop was used to improve the contrast and correct the tone.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: